1825: Το Τυπογραφείο της Διοίκησης
Μετά την καταστροφή του τυπογραφείου της Κορίνθου το 1822 η ιδέα της δημιουργίας ενός τυπογραφείου στην έδρα και για λογαριασμό της Διοίκησης δεν πραγματοποιήθηκε παρά μόνο στα μέσα του 1825, αν και δεν έλειψαν οι σχετικές προσπάθειες και νωρίτερα. Αρχικά, το τυπογραφείο λειτούργησε στο Ναύπλιο, όπου είχε μεταφερθεί ήδη από τον Ιούλιο του 1824 ένα από τα λιθογραφικά πιεστήρια που είχε στείλει το Φιλελληνικό Κομιτάτο του Λονδίνου και είχε διατεθεί με ενέργειες του Στάνχοπ στη Διοίκηση της επαναστατημένης Ελλάδας. Αργότερα έφθασαν δύο ακόμη πλήρη τυπογραφικά πιεστήρια, εκ των οποίων το ένα αγοράστηκε από το τυπογραφικό κατάστημα Didot και το άλλο στάλθηκε επίσης από το Φιλελληνικό Κομιτάτο του Λονδίνου για λογαριασμό της Διοίκησης.
Τον Νοέμβριο του 1826 το τυπογραφείο μεταφέρθηκε στην Αίγινα ακολουθώντας τη Διοικητική Επιτροπή της Ελλάδος, η οποία αντικαθιστούσε το Βουλευτικό και το Εκτελεστικό Σώμα για όσο διάστημα η Γ’ Εθνοσυνέλευση είχε διακόψει τις εργασίες της μετά την πτώση του Μεσολογγίου. Λίγο αργότερα, τον Μάρτιο του 1827 το τυπογραφείο μετακινήθηκε για τον ίδιο λόγο στον Πόρο, ώστε να είναι πιο κοντά στην Τροιζήνα, όπου η Εθνοσυνέλευση θα συνεδρίαζε εκ νέου. Στο Ναύπλιο επέστρεψε λίγους μήνες αργότερα αλλά δεν παρέμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μετά την υπογραφή της συνθήκης του Λονδίνου (Ιούλιος 1827) η Αντικυβερνητική Επιτροπή, η οποία ασκούσε την εξουσία μέχρι την άφιξη του Ιωάννη Καποδίστρια, μετέβη στην Αίγινα ως τόπο καταλληλότερο για την άσκηση των καθηκόντων της και κατά συνέπεια μεταφέρθηκαν και οι εργασίες του τυπογραφείου στο ίδιο μέρος. Ωστόσο, λόγω της έλλειψης των μέσων μεταφοράς μόνο ο μισός εξοπλισμός του τυπογραφείου μεταφέρθηκε στην Αίγινα και ο υπόλοιπος παρέμεινε φυλαγμένος στο Ναύπλιο.
Διευθυντής και πρώτος στοιχειοθέτης της Τυπογραφίας τῆς Διοικήσεως, όπως ονομάστηκε, ορίστηκε στις αρχές του 1825 ο Παύλος Πατρίκιος. Επιπλέον, προσλήφθηκε ο Κ. Τόμπρας ως στοιχειοθέτης της υπό έκδοση επίσημης εφημερίδας της Διοικήσεως, ενώ ο Θεόκλητος Φαρμακίδης διορίστηκε ως γενικός επιστάτης της τυπογραφίας και συντάκτης της εφημερίδας (Ἐφημεριδογράφος της Διοικήσεως). Στις 7 Οκτωβρίου του 1825 εκδόθηκε το πρώτο φύλλο της Γενικής Ἐφημερίδος τῆς Ἑλλάδος, της πρώτης μορφής της Ἐφημερίδος τῆς Κυβερνήσεως του ελληνικού κράτους. Ο Φαρμακίδης παραιτήθηκε το 1827 και αντικαταστάθηκε από τον Γεώργιο Χρυσήδη.
Στο τυπογραφείο της Διοίκησης εκδόθηκαν επίσης προκηρύξεις, διαταγές και άλλα διοικητικά μονόφυλλα καθώς επίσης και βιβλία πολιτικού κυρίως περιεχομένου.